Missie 2020/2021

Zónder kookhut…

Na onze succesvolle actie in 2019 is onze eerstvolgende missie (in 2020) wederom het aanleggen van een aantal kookhutten. Wat bedoelen we hiermee?

De huidige ovens (zie foto boven) bestaan uit niet meer dan een kookplaatje met wat hout of kool. Alle gifstoffen verdwijnen rechtstreeks de neuzen van de vrouwen in. Ook krijgen de vrouwen ontzettend snel pijn aan hun rug. Middels een echte kookhut kunnen we hieraan wat doen.

Wij doen bovenstaande omdat wij door de jaren heen merkten dat de vrouwen in Gambia al gauw worden overgeslagen.
Er vluchten vele Gambianen richting Europa. Wij willen de arme mensen daar, in Gambia, helpen zodat ze hun leven kunnen verbeteren. En ook al realiseren we dat onze inzet een druppel op een gloeiende plaat is, elke druppel is er één. En moet je die blije en dankbare gezichten eens zien!

…en met kookhut.

Wat hebben wij nodig?

Elke kookhut kost ongeveer € 140.- Wij willen voor drie families een oven bouwen.
Uiteraard kun je ook een deel van het hier bovenstaande schenken!

Wat krijg je ervoor?

Vooral genoegdoening. Wij genieten ervan als we zulke arme mensen blij maken. En jij hoogstwaarschijnlijk ook. O, ja, en – als je dat tenminste wilt – schilderen we je naam op de muur van de kookhut en/of videoclub.
Hoe wat geld over te maken?
Dit doe je ten name van M. Bax op NL24 INGB 0750 8250 81 onder vermelding van waarvoor je het geld wil doneren (kookhut en/of videoclub Gambia). Vermeld ook even of jij je naam ja of nee op de muur geschilderd wil terugzien!