Missie 2019

Zónder kookhut…

Onze eerstvolgende missie (in 2019) is het aanleggen van een aantal kookhutten en een videoclub. Wat bedoelen we hiermee?

a) De huidige ovens (zie foto) bestaan uit niet meer dan een kookplaatje met wat hout of kool. Alle gifstoffen verdwijnen rechtstreeks de neuzen van de vrouwen in. Middels een echte kookhut kunnen we hieraan wat doen.
b) Een videoclub is een soort jeugdhonk ter vermaak van vooral de jongeren. Via een grote schotel worden er o.a. sportwedstrijden vanuit het buitenland vertoond (zie foto). Ook komen er boeken te liggen en, wie weet, nog meer… (ideeën zijn uiteraard welkom).

Wij doen bovenstaande omdat wij door de jaren heen merkten dat de vrouwen in Gambia al gauw worden overgeslagen, maar ook omdat jongeren vaak niets te doen hebben.
Middels sport en sportbeleving (de videoclub bijv.) denken wij jongeren wat te bieden. Er vluchten er al zoveel richting Europa. Wij willen daar, in Gambia, helpen zodat ze daar hun leven kunnen verbeteren. En ook al realiseren we dat onze inzet een druppel op een gloeiende plaat is, elke druppel is er één. En moet je die blije en dankbare gezichten eens zien!

…met kookhut.

Wat hebben wij nodig?

Elke kookhut kost ongeveer € 140.- Wij willen voor drie families een oven bouwen.
Voor de videoclub (een gebouwtje van 7 bij 7 meter plus televisie) hebben we € 800.- nodig.
Uiteraard kun je ook een deel van het hier bovenstaande schenken!

Wat krijg je ervoor?

Vooral genoegdoening. Wij genieten ervan als we zulke arme mensen blij maken. En jij hoogstwaarschijnlijk ook. O, ja, en – als je dat tenminste wilt – schilderen we je naam op de muur van de kookhut en/of videoclub.
Hoe wat geld over te maken?
Dit doe je ten name van M. Bax op NL24 INGB 0750 8250 81 onder vermelding van waarvoor je het geld wil doneren (kookhut en/of videoclub Gambia). Vermeld ook even of jij je naam ja of nee op de muur geschilderd wil terugzien!