Shirts v.v. Amstelveen komen goed terecht

Ook het Amstelveens Nieuwsblad en de site van v.v. AmstelveenHeemraad plaatsten ons bericht.

Zelden zagen we een team zo blij met een aantal shirts en broekjes.

Begin dit jaar deelden we twee tassen vol (tweedehands) kleding van voetbalvereniging AmstelveenHeemraad uit. Dit keer in de dorpen van Aljamdu en Kanuma, beiden gelegen op de zogeheten North Bank, het allerarmste gedeelte van het West-Afrikaanse land. Op de foto staat het team van Kanuma. “Celtic, Celtic!,” was het eerste wat de jongens riepen toen de groen/witte kleding werd uitgedeeld. Prachtig vonden ze het, ook al was het niet van de beroemde Schotse topclub maar ‘slechts’ van een cluppie uit Amstelveen. Maarten: “Echt zelden zoveel blije gezichten gezien. Ze zijn ook zo enorm trots als ze in dezelfde kleding kunnen ballen. Sommigen van die jongens heb nog geen eens een paar normale voetbalschoenen.”